Samospráva úspešne realizuje projekt cezhraničnej spolupráce

22.10.2009 Snina

Snina 22. októbra (TASR) - Pilotný projekt priateľstva na východnej hranici predstavuje spoločné úsilie mesta Snina a ukrajinského mesta Chust pri budovaní vzájomnej cezhraničnej spolupráce.
Pracovné stretnutie zástupcov oboch miest sa uskutočnilo v stredu 21. októbra na pôde sninskej samosprávy. TASR o tom informovala dnes Anna Brečková z Mestského úradu v Snine.
\"Konferencia pracovníkov samospráv je jednou z plánovaných aktivít projektu. Našich hostí sme oboznámili so systémom komunálnych volieb, prácou mestského zastupiteľstva a s agendou jednotlivých kancelárií nášho úradu, \" priblížila Brečková. Ďalej informovala, že v tomto roku sa uskutočnilo viacero spoločných aktivít oboch samospráv, ako napríklad turistické stretnutie detí z Chustu a Sniny pod názvom Po stopách Herkulesa, účasť folklórnych súborov z Ukrajiny na Folklórfeste v Snine či futbalový turnaj školských pedagógov z oboch miest. Podľa Brečkovej slov by sa mala do konca novembra uskutočniť návšteva zástupcov sninskej samosprávy v meste Chust.
Spoločný projekt oboch miest si kladie za cieľ podporiť rozvoj vzájomnej cezhraničnej spolupráce, zvýšiť informovanosť verejnosti o obidvoch regiónoch, vzájomne podporiť rozvoj cestovného ruchu, zlepšiť spoluprácu medzi mimovládnymi organizáciami a v neposlednom rade medzi podnikateľskými subjektmi. Súčasťou projektu by mala byť aj úprava parku v meste Snina a vybudovanie informačnej kancelárie.
Na realizáciu tohto projektu dostal Snina nenávratný finančný príspevok vo výške 80.000 eur (2,41 milióna Sk) v rámci II. výzvy blokového grantu Otvárame dvere pre nové možnosti spolupráce, financovaného z Nórskeho finančného mechanizmu a zo štátneho rozpočtu SR.
 

Vyberte región